Soveltimon logo
Soveltimo Y-tunnus 2086221-4

Toiminta 2014

Soveltimon toiminta vuonna 2014 sisälsi ohjelmistokehitystä, toiminimen alustojen ylläpitoa ja ohjelmistoasioiden opiskelua.

Ohjelmistokehitys
Tehtävinä ohjelmistokehitys, ohjelmistoarkkitehtuuri, kehitysympäristö ja ohjelmistokehityksen tuki hajautetun ohjelmiston toteutuksessa. Sovellusalueina mittaus- ja laitetietojen hallinta, keruu, jalostus, raportointi, valvonta ja jakelu kunnossapidon tarpeisiin teollisuudessa ja kuljetuksissa.

Toimenkuvat Kehitysympäristö
Ohjelmistovalmennus
Tehtävänä ohjelmiston käyttöönottoon liittyvän valmennuksen suunnittelu ja toteutus. Valmennuksen tavoitteena perehtyä kunnonvalvonnan ohjelmiston toimintaan ja käyttöön mittaustulosten analysoinnissa.


Ohjelmistokehitys
Malliohjelmisto Java JEE alustoihin perehtymiseen. Sovellusalueena tilojen ja varusteiden tietojen hallinta ja raportointi.

Kehitysympäristö
Toiminimen alustat
Palvelimien ja työpisteiden asennukset, hallinta ja varmistukset. Sisäverkon reititykset, kirjoitinjakelu, levyjakelu ja palvelut.
Laiterakennus
Hiljaisen työpisteen kokoaminen Mini-ITX koteloon. Emolevy, kiintolevy (SSD) ja virtalähde passiivisella jäähdytyksellä (ilman tuuletinta). Komponenttien asennus, liitännät ja kokoaminen alumiinikoteloon. Testaus, BIOS säädöt ja käyttöjärjestelmän (xubuntu) asennus.

Opiskelut
Uusiin menetelmiin ja välineisiin tutustuminen osaamisen syventämiseksi.

Etusivu