Soveltimon logo
Soveltimo Y-tunnus 2086221-4

Toiminta 2016

Soveltimon toiminta vuonna 2016 sisälsi ohjelmistokehitystä, toiminimen alustojen ylläpitoa ja ohjelmistoasioiden opiskelua.

Ohjelmistokehitys
Ohjelmisto mittausten ja mittalaitteiden tietojen hallintaan, keruuseen, valvontaan ja raportointiin kunnossapidon tarpeisiin erityisesti teollisuudessa ja kuljetuksissa. Tehtäväalueina ohjelmistokehitys, ohjelmistoarkkitehtuuri, kehitysympäristö ja ohjelmistokehityksen tuki.
Toimenkuvat Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Ohjelmisto Linux ja UNIX käyttöjärjestelmien valvontaan (prosessit, levytila, lokit jne) sisältäen toimintojen aktivoinnit tapahtumien mukaan. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja paketointi.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Sovelluskirjasto Java käyttöliittymien toteutuksiin. Kirjaston laajennus ja jatkokehitys Javan uusilla ominaisuuksilla sekä verkkosovellusten (Vaadin ja JSF) tuen parantamiseksi. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja paketointi.
Kehitysympäristö

Ohjelmistohanke
Malliohjelmiston suunnittelu esimerkkinä Soveltimon hankepalveluista. Tehtäväalueina ohjelmiston ideointi, arkkitehtuuri ja mallinnus.

Toiminimen intra
Työpisteiden ja palvelimien asennukset ja hallinta kiintolevyillä ja USB tikuilla. Varmistukset, ohjelmistot ja kehitysympäristöt. Sisäverkon reititykset, palomuurit, levyjakelut ja palvelut.

Opiskelut
Ohjelmistokehityksen ja Linux alustojen menetelmiin ja välineisiin tutustuminen osaamisen syventämiseksi.
Laiterakennus
Hiljaisen työpisteen kokoaminen Mini-ITX koteloon. Emolevy, kiintolevy (SSD) ja virtalähde passiivisella jäähdytyksellä (ilman tuulettimia). Komponenttien asennus, liitännät ja kokoaminen alumiinikoteloon. Testaus, BIOS säädöt ja käyttöjärjestelmän (xubuntu) sekä ohjelmistojen asennus.

Laiterakennus
Reitittimen kokoaminen Mini-ITX koteloon. Emolevy, USB tikku ja virtalähde passiivisella jäähdytyksellä (ilman tuulettimia). Komponenttien asennus, liitännät ja kokoaminen alumiinikoteloon. Testaus, BIOS säädöt ja käyttöjärjestelmän sekä ohjelmistojen asennus.


Etusivu