Soveltimon logo
Soveltimo Y-tunnus 2086221-4

Toiminta 2018

Soveltimon toiminta vuonna 2018 sisälsi ohjelmistokehitystä, ohjelmistoalan opiskelua ja toiminimen alustojen ja verkon ylläpitoa.

Ohjelmistokehitys
Lisäkomponentteja kunnossapidon ohjelmistoon erillistoimituksena vaatimusmäärittelyn pohjalta. Toimintoina mittaustulosten analysointiin tarkoitetut käyttöliittymät, raportit ja käsittelijät. Lisäksi opasvideoita analysoinnin ja raportoinnin käyttäjille.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Demo Vaadin käyttöliittymien toteutuksesta kunnossapidon ohjelmistoon. Sovellusalueena mittaustietojen selailu.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Sovelluskirjasto Java käyttöliittymien toteutuksiin. Kirjaston laajennus ja jatkokehitys Javan uusilla ominaisuuksilla sekä verkkosovellusten (Vaadin ja JSF) tuen parantamiseksi. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja paketointi.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Linux kernel modulin muokkaus ajan tasalle uusien kernel rajapintojen mukaisesti. Moduli tarkoitettu kernel kehityksen opiskeluun ja demoiluun, jossa laitetta simuloidaan ajastetulla koodilla.
Kehitysympäristö

Ohjelmistohanke
Malliohjelmiston suunnittelu esimerkkinä Soveltimon hankepalveluista. Tehtäväalueina ohjelmiston arkkitehtuuri, mallinnus ja speksaus.
Kehitysympäristö

Opiskelut
Ohjelmistokehityksen menetelmiin ja välineisiin perehtyminen osaamisen syventämiseksi. Erillisprojektina olio-ohjelmoinnin vertailu eri kielissä. Käyttöjärjestelmiin ja järjestelmähallinnan välineisiin perehtyminen laitealustoilla ja Qemu virtuaalikoneissa.

Toiminimen intra
Työpisteiden ja palvelimien asennukset ja hallinta kiintolevyillä, USB-tikuilla ja virtuaalikoneissa. Varmistukset, ohjelmistot ja kehitysympäristöt. Sisäverkon reititykset, palomuurit, levyjakelut ja palvelut.

Etusivu