Soveltimon logo
Soveltimo Y-tunnus 2086221-4

Toiminta 2019

Soveltimon toiminta vuonna 2019 oli ohjelmistokehitystä, ohjelmistoalan opiskelua ja toiminimen alustojen ja verkon ylläpitoa.

Ohjelmistokehitys
Lisätoimintoja ennakoivan kunnossapidon ohjelmistoon erillistoimituksena. Sovellusalueina mittaustulosten valvontaan ja analysointiin tarkoitetut käyttöliittymät, laskennat ja tietovarastot. Toimintoina pyörivien koneiden kierroksen sisällä havaittavien ilmiöiden tutkiminen. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja kokoonpano.
Kehitysympäristö

Menetelmäsuunnittelu
Metsäteollisuuden tuotantokoneen mittaustulosten analysointi tavoitteena löytää ratkaisu sovelluspohjaisen valvonnan toteuttamiseksi. Mittausten käsittely matemaattisilla menetelmillä, käsittelyn visualisointi valvomon toiminnan kannalta ja raportti sovelluksen toteuttamiseksi.
Työvälineet

Ohjelmistokehitys
Kunnossapidon ohjelmiston laajennus erillistoimituksena. Sovellusalueina teollisuuden valvomoon tarkoitetut käyttöliittymät ja mittaustulosten siirto. Kohteena metsäteollisuuden tuotantokoneiden vikojen ennakointi ja laiteosien käyttöajan optimointi vaurioiden ehkäisemiseksi. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja kokoonpano.
Kehitysympäristö

Sovellusmuutos
Kokoonpanon muutoksia Java käyttöliittymien jakelun laajentamiseksi. Tehtävinä ratkaisujen selvitys ja toteutus.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Tuotannon raportoinnin ohjelmisto. Sovellusalueina tietovarastot, käyttöliittymät ja tiedon hallinnan rajapinnat. Kohteena terästeollisuuden tuotantokoneiden valvonta ja tuottavuuden raportointi. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja kokoonpano.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Sovelluskirjasto Java käyttöliittymien toteutuksiin. Kirjaston laajennus ja jatkokehitys. Tehtävinä suunnittelu, toteutus, testaus ja paketointi.
Kehitysympäristö

Ohjelmistokehitys
Android demo sovelluskehitykseen perehtymiseksi. Kehitysvälineisiin ja menetelmiin tutustuminen, demosovelluksen toteutus ja demoympäristö miniITX laitteistoon. Kehitysympäristö Ubuntu komentorivin pohjaisilla välineillä.
Kehitysympäristö

Ohjelmistohanke
Malliohjelmisto esimerkkinä Soveltimon hankepalveluista. Tehtäväalueina ohjelmiston arkkitehtuuri, mallinnus ja toteutus.
Kehitysympäristö

Opiskelut
Ohjelmistokehityksen menetelmiin ja välineisiin perehtyminen osaamisen syventämiseksi. Erillisprojektina olio-ohjelmoinnin vertailu eri kielissä. Käyttöjärjestelmien ja järjestelmähallinnan välineiden osaamisen ylläpito ja laajentaminen, laitealustoilla ja Qemu virtuaalikoneissa.

Toiminimen intra
Työpisteiden ja palvelimien asennukset ja hallinta laitteistoissa, USB-tikuilla ja virtuaalikoneissa. Varmistukset, ohjelmistot ja kehitysympäristöt. Sisäverkon reititykset, palomuurit, levyjakelut ja palvelut.

Etusivu